Pressebilleder

Søren Severin Søren Severin Søren Severin

Så er den nye cd med Søren Severin på gaden:
MAN KUNNE VÆRE HELDIG

I en alder af næsten 60 år har Søren Severin begået sit hidtil bedste og mest helstøbte album. Livskraftigt, insisterende og ligetil. Rock og ballader. Et album med 12 sange der på tekstsiden tager et naturligt afsæt i et langt liv, at ungdomsårene for længst er forbi, at børnene er flyttet hjemmefra og nu at skulle runde et meget skarpt hjørne. Men også et album fuld af livsmod og tro på livet, der svingende er pakket ind i Sørens Severins musikalske country/rock/blues univers - Søren Severin er født i starten af halvtredserne, hvor både rock’n roll’en og Fender Telecasteren første gang så dagens lys.

Søren Severin lader ikke som om han er 20 år. Musikalsk og tekstmæssigt står han ved sin alder og ikke mindst den der venter forude. ”Jeg har hatten fuld af drømme og lommen fuld af liv”, synger Søren Severin på en af sangene.

Søren Severin har denne gang, sammen med sit faste band, allieret sig med en af Danmarks absolut bedste guitarister KNUD MØLLER, især kendt fra sit mangeårige samarbejde med Johnny Madsen. Han har med sin kreativitet, sin erfaring fra en alenlang række af indspilninger med de største kunstnere indenfor genren og sit overlegne unikke guitarspil været med til at give Søren Severins sange det musikalske udtryk de fortjener. Her er der strengeleg, rock, country på dansk og ballader. Her er raspende slide-guitar, rå guitarblues, følsomme guitarsoloer, lyden af halvtredsernes rene guitarklange og 12-strengede akustiske guitarklange. Alt sammen bakket solidt og grundigt op af resten af bandet som består af MORTEN MALTESEN (bas, producer), PER KOLLING (trommer) og MARTIN JØNSSON (klaver og orgel). Bedre fås det ikke.

Med sange som har titlerne ”Når jeg bliver en gammel mand”, ”Man kunne være heldig” , ”Grib hver eneste dag” og ”Giv aldrig op” fornægter det sig ikke, at det gennemgående tema i Søren Severins sange denne gang er tanker der melder sig i forbindelse med at blive en ældre herre.
”Min ungdom er forbi og mit hår falder af”, lyder en tekstlinje.

Det nye album afslutter cd-trilogien: ”Sidst i halvtredserne”, hvor Søren Severin har fortalt en musikalsk historie om sit liv som samfundsborger, lønarbejder, familiefar, ægtemand og musiker. De to forrige cd’er er ”Simpelthen tilfreds” (2007) og ”En dag på vej” (2009).
Søren Severin er i øvrigt kendt som en af Danmarks fineste guitarbyggere. Han har gennem de sidste 30 år bygget og repareret guitarer for et utal af danske musikere, kendte som ukendte.